top of page

Covid-19: Επικαιροποιημένη Οδηγία Πρόληψης και Ελέγχου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας



Η έκδοση 7 της οδηγίας που εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας, εξετάζει το τρέχον πλαίσιο του COVID-19, τις επιδημιολογικές τάσεις, την εμφάνιση παραλλαγών ανησυχίας και παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών εκτιμήσεων για πληθυσμούς που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών εκβάσεων ασθένειας, διαθεσιμότητα και πρόσληψη εμβολίων, επίπεδα ανοσίας και συνθήκες στο εσωτερικό περιβάλλον.


Στην τελευταία έκδοση εξετάζεται η μετάβαση από κρίσιμες δραστηριότητες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη μακροπρόθεσμη, διαρκή πρόληψη, έλεγχο και διαχείριση της νόσου COVID-19 και μια στροφή προς την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων IPC σε συστήματα και πρακτικές ρουτίνας. Αυτό περιλαμβάνει έμφαση σε τυπικές προφυλάξεις και προφυλάξεις που βασίζονται στη μετάδοση σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης και στην υιοθέτηση πρακτικών δημόσιας υγείας για κοινοτικά περιβάλλοντα.


Οι ενημερωμένες συστάσεις για τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνουν εστίαση στην ιεράρχηση των μέτρων ελέγχου, τις τυπικές προφυλάξεις και τις προφυλάξεις που βασίζονται στη μετάδοση και τα μέτρα ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής. Η πρόληψη των λοιμώξεων που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη περιλαμβάνει μια πολύπλευρη και πολυπαραγοντική προσέγγιση που περιλαμβάνει την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων και μέτρα για την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια.


Η οδηγία είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στο ακόλουθο σύνδεσμο.


Κατεβάστε το έγγραφο σε μορφή pdf


WHO-2019-nCoV-IPC-guideline-2023.4-eng
.pdf
Λήψη PDF • 3.79MB

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page