top of page

Εγκύκλιος Υπ. Υγείας: Οργάνωση των Προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών για το 2024

Εκδόθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, η υπ' αριθμό πρωτοκόλλου Δ1α/Γ.Π.οικ. 15226 εγκύκλιος του Τμήματος μεταδοτικών νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των κουνουπιών, σχέδιο δράσης, σχετική ενημέρωση και προφύλαξη του κοινού για το έτος 2024».


Κουνούπι

Η προσέγγιση της Agrologika

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου είναι αυξημένες, ειδικά σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας ζωής. Η επιτυχής υλοποίηση εργασιών απεντόμωσης & μυοκτονίας, προϋποθέτει υπευθυνότητα, εμπειρία, τεχνογνωσία και περιβαλλοντική ευαισθησία. Με βασικό σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση των κουνουπιών και των προβλημάτων που δημιουργούν στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, καθώς και στην τοπική οικονομία θα πρέπει να εφαρμόζονται Ολοκληρωμένα Προγράμματα Καταπολέμησης Κουνουπιών.


Σκοπός μας είναι αφενός η ολοκληρωμένη διαχείριση των κουνουπιών, αφετέρου η κατάρτιση πλάνου διαχείρισης για τον περιορισμό ή/και τον αποκλεισμό πιθανότητας μελλοντικών προσβολών. Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε μεθοδικά, χαρτογραφούμε την περιοχή ενδιαφέροντος, αναγνωρίζουμε τα σημεία αναπαραγωγής κουνουπιών και προχωρούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Σας ενημερώνουμε για τα ευρήματα και για τα προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την μείωση του κινδύνου παρουσίας κουνουπιών στο χώρο σας.


Αρχικά καταγράφονται τα ειδικά χαρακτηριστικά και οι απαιτήσεις του χώρου, όπου έχει εντοπιστεί η παρουσία κουνουπιών. Στη συνέχεια καταρτίζεται πλάνο ενεργειών για την καταπολέμηση των κουνουπιών.


Τηρούνται πρωτόκολλα κατά την εκτέλεση των εργασιών, σύμφωνα με την πολιτική ποιότητας της Agrologika, που διασφαλίζουν την Αποτελεσματικότητα, την Υγιεινή & Ασφάλεια, και την Προστασία του Περιβάλλοντος.


Κατεβάστε την εγκύκλιο

Προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των κουνουπιών σχέδιο δράσης σχετική ενημέρωση και π
.
Λήψη • 1.66MB

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page