top of page

Καταπολέμηση σφήκας από την Agrologika σε ένα ιδιωτικό αλλά πολυσύχναστο μέρος

Έγινε ενημέρωση: 12 Ιαν


Λίγοι άνθρωποι πρέπει να έχουν ενθουσιαστεί τόσο, όσο εμείς όταν ανακαλύψαμε μία μεγάλη σφηκοφωλιά μέσα σε ένα φρεάτιο κατά τη διάρκεια μίας επιθεώρησης από τον ειδικό της Agrologika.


Οι κίνδυνοι λόγω των σφηκών

Όπως καταλαβαίνεστε, παρουσιάζουμε μία από τις πολλές περιπτώσεις που έχουμε χειριστεί επιτυχώς και αφορούν την καταπολέμηση σφήκας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε εντοπιστεί από τον πελάτη μας πολύ αυξημένος πληθυσμός σφήκας, σε ένα ιδιωτικό αλλά πολύσύχναστο χώρο, όπου μεταξύ άλλων, κινούνταν καθημερινά υπερήλικες και ανήλικα. Το πρόβλημα ήταν έντονο και η ανησυχία μεγάλη, επειδή ένα τσίμπημα σφήκας, εκτός από πόνο, είναι πιθανό να προκαλέσει σε ορισμένους ανθρώπους και αλλεργική αντίδραση.

 

Η προσέγγιση της Agrologika

Αρχικά, τοποθετήσαμε παγίδες περιμετρικά του χώρου κίνησης πληθυσμού, τις οποίες ελέγχαμε πολύ τακτικά. Σκοπός ήταν να περιορίσουμε την όχληση και στόχος να διαπιστώσουμε την έκταση του προβλήματος. Παρατηρήσαμε ότι ενώ σε κάποιες παγίδες ήταν ελάχιστες οι εγκλωβισμένες σφήκες, σε κάποιες άλλες ήταν πολύ αυξημένος ο πληθυσμός των εγκλωβισμένων σφηκών.

 

Βάσει των ευρημάτων λοιπόν, ο Pest Control Specialist της Agrologika, επιθεώρησε εξονυχιστικά την περιοχή όπου είχε παρατηρηθεί υψηλή κινητικότητα σφήκας και εντόπισε μία μεγάλη σφηκοφωλιά μέσα σε ένα φρεάτιο του δικτύου αποχέτευσης. Αφού απομόνωσε την περιοχή και έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την εξολόθρευση των επιβλαβών εντόμων και στην απομάκρυνση της σφηκοφωλιάς.


Στη συνέχεια έλεγξε το φρεάτιο και εντόπισε τα ανοίγματα, μέσω των οποίων είχαν εισέλθει οι σφήκες. Κατέγραψε τα σημεία εισόδου και ενημέρωσε τον πελάτη μας για τις ενέργειες αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν, ώστε μειωθεί ο κίνδυνος επαναπροσβολής του σημείου από σφήκα.



Ολοκληρωμένη διαχείριση από την Agrologika

Όσα περιγράψαμε παραπάνω, είναι μέρος των διαδικασιών που ακολουθούμε σε κάθε εργασία ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων που αναλαμβάνουμε. Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου είναι αυξημένες, ειδικά σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας ζωής. Η επιτυχή υλοποίηση εργασιών απεντόμωσης κατά σφήκας, προϋποθέτει υπευθυνότητα, εμπειρία, τεχνογνωσία και περιβαλλοντική ευαισθησία.

 

Σκοπός μας είναι αφενός η καταπολέμηση της σφήκας, αφετέρου η κατάρτιση πλάνου διαχείρισης για τον περιορισμό ή/και τον αποκλεισμό πιθανότητας μελλοντικών προσβολών.  Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε μεθοδικά, αναγνωρίζουμε τα σημεία αναπαραγωγής σε ένα χώρο και προχωρούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ενημερώνουμε για τα ευρήματα και συστήνουμε τα προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν.

 

Καταγράφονται τα ειδικά χαρακτηριστικά και οι απαιτήσεις του σημείου εφαρμογής. Στη συνέχεια καταρτίζεται πλάνο ενεργειών. Κατά την εκτέλεση των εργασιών, σύμφωνα με την πολιτική ποιότητας της Agrologika τηρούνται πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την Αποτελεσματικότητα, την Υγιεινή & Ασφάλεια, και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

 

Καλέστε 2109944988 και κλείστε ραντεβού με τον ειδικό της Agrologika για βιώσιμες λύσεις στην ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων!

 

 

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page