top of page

ΚΥΑ: Πρόγραμμα Διευρυμένης Ευθύνης Παραγωγού για τα ελαστικά οχημάτων σε εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 72 του ν.4819/2021.


Κουνούπι του είδους Aedes aegypti έτοιμο να αιμομυζήσει
Κουνούπι του είδους Aedes aegypti

Στην Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔ Α/36464/547 Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: "Πρόγραμμα Διευρυμένης Ευθύνης Παραγωγού για τα ελαστικά οχημάτων σε εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 72 του ν. 4819/2021." αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι:


"...3.10 Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας η μονάδα εφαρμόζει με ευθύνη της πρόγραμμα παρακολούθησης κουνουπιών με ιδιαίτερη έμφαση στα χωροκατακτητικά είδη Aedes albopictus και Aedes aegypti,τουλάχιστον μία φορά ανά διετία.


(α) Η παρακολούθηση του πληθυσμού και του είδους των κουνουπιών να πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επιστήμονες με την εφαρμογή μεθόδων επιστημονικά αποδεδειγμένων για την αποτελεσματικότητα τους. Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης να διατηρούνται από την μονάδα σε κατάλληλο αρχείο, το οποίο να είναι άμεσα διαθέσιμο στους αρμόδιους φορείς δημόσιας υγείας σε περίπτωση που ζητηθεί.


(β) Βάσει των αποτελεσμάτων της παρακολούθησης και σύμφωνα με τις υποδείξεις και οδηγίες εξειδικευμένων επιστημόνων, η μονάδα με ευθύνη της να εφαρμόζει, εφόσον απαιτείται, πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, το οποίο να υλοποιείται από εταιρεία, η οποία έχει προβεί σε αναγγελία έναρξης επαγγελματικής χρήσης βιοκτόνων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία."

Η προσέγγιση της Agrologika

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου είναι αυξημένες, ειδικά σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας ζωής. Η επιτυχή υλοποίηση εργασιών Διαχείρισης Κουνουπιών, προϋποθέτει υπευθυνότητα, εμπειρία, τεχνογνωσία και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Σκοπός μας είναι αφενός η καταπολέμηση των Κουνουπιών, αφετέρου η κατάρτιση πλάνου διαχείρισης για τον περιορισμό ή/και τον αποκλεισμό πιθανότητας μελλοντικών προσβολών. Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε μεθοδικά, αναγνωρίζουμε τα σημεία αναπαραγωγής Κουνουπιών σε ένα χώρο και προχωρούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ενημερώνουμε για τα ευρήματα και συστήνουμε τα προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν.


Καταγράφονται τα ειδικά χαρακτηριστικά και οι απαιτήσεις του σημείου εφαρμογής. Στη συνέχεια καταρτίζεται πλάνο ενεργειών. Κατά την εκτέλεση των εργασιών Απεντόμωσης έναντι Κουνουπιών, σύμφωνα με την πολιτική ποιότητας της Agrologika τηρούνται πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την Αποτελεσματικότητα, την Υγιεινή & Ασφάλεια, και την Προστασία του Περιβάλλοντος.


Κατεβάστε την Κοινή Υπουργική Απόφαση


ΚΥΑ 36464 - Aedes albopictus και Aedes aegypti
.pdf
Λήψη PDF • 202KB

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page