top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAgrologika

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Παρασίτων 2023 - World Pest Day

Τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παρασίτων (World Pest Day) αναγνωρίζεται η σπουδαιότητα των υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων στην προστασία της δημόσιας υγείας και της περιουσίας


Η 6η Ιουνίου καθιερώθηκε το 2017 ως Παγκόσμια ημέρα κατά των Παρασίτων, World Pest Day, με σκοπό την ευρεία αναγνώριση της συμβολής της Διαχείρισης Επιβλαβών Οργανισμών στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.


Η φετινή Παγκόσμια ημέρα κατά των Παρασίτων, με θέμα «Ενωμένοι στη Φροντίδα – Ένα Πρότυπο Αριστείας για την Επαγγελματική Διαχείριση Παρασίτων», υπογραμμίζει τη συλλογική δέσμευση για την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ελέγχου των παρασίτων. Αναγνωρίζει τη συλλογική προσπάθεια μεταξύ των επαγγελματιών διαχείρισης παρασίτων για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, την εφαρμογή ορθών πρακτικών και την παροχή αποτελεσματικών λύσεων στις προκλήσεις των παρασίτων.


Η Παγκόσμια Ημέρα Παρασίτων, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ρόλο των παρόχων υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων στην προστασία της δημόσιας υγείας, των τροφίμων και της περιουσίας. Η καταπολέμηση των παρασίτων συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση του επιπέδου της ποιότητας ζωής μας.


Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Παρασίτων, η Agrologika σας ενημερώνει σχετικά με ορισμένους σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας των επιβλαβών εντόμων και των τρωκτικών:

  • Τα τσιμπούρια είναι υπεύθυνα για τη μετάδοση ασθενειών όπως η νόσος του Lyme στον άνθρωπο. Για να μειώσετε το κίνδυνο προσβολής τσιμπούρια, φροντίστε να κουρεύετε τακτικά το γρασίδι, να καθαρίζετε τη βλάστηση και να αφαιρείτε ζιζάνια και σωρούς ξύλου. Επίσης, είναι σημαντικό να επιθεωρείτε τακτικά τα κατοικίδιά σας για κρότωνες.


  • Το κουνούπι έχει αναγνωριστεί ως το πιο θανατηφόρο ζώο στον κόσμο και μπορεί να μεταδώσει ασθένειες όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο δάγκειος πυρετός σε ανθρώπους και ζώα. Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από τα κουνούπια, περιορίζουμε τις πηγές με στάσιμα νερά γύρω από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των κενών δεξαμενών, των γλαστρών και των φραγμένων υδρορροών.


  • Τα έντομα που τσιμπούν, όπως οι σφήκες στέλνουν περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους στα επείγοντα κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά τα έντομα μπορούν να χτίσουν τις φωλιές τους σε διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένων, των σοφιτών και των υδρορροών . Εάν βρείτε μια φωλιά στο ακίνητό σας, μην επιχειρήσετε να την εξαφανίσετε ή να την αφαιρέσετε χωρίς την συμβολή επαγγελματία, καθώς τα έντομα θα επιτεθούν εάν αισθανθούν ότι απειλούνται ή ενοχληθούν.


  • Σύμφωνα με το National Pest Management Association (NPMA), οι τερμίτες προκαλούν κατ' εκτίμηση υλικές ζημιές 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο και για τους περισσότερους, αυτή η δαπανηρή ζημιά δεν καλύπτεται από την ασφάλιση οικίας . Οι τερμίτες έχουν κάνει έντομη την παρουσία τους και στην Ελλάδα, ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να προγραμματίζουν ετήσιες επιθεωρήσεις με τον εξειδικεύμενο συνεργάτη τους για προστασία από αυτά τα ξυλοφάγα έντομα, που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες φθορές και καταστροφές.


  • Τα τρωκτικά, όπως τα ποντίκια και οι αρουραίοι, είναι γνωστό ότι μολύνουν ή καταναλώνουν περίπου το 20,00% της τροφής μας. Αυτά τα παράσιτα είναι επίσης ικανά να μεταδώσουν 35 διαφορετικές ασθένειες, όπως η σαλμονέλα και η πανώλη. Μόλις εισβάλλουν στο σπίτι ή την επιχείρησή, πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά, επομένως λάβετε όλα τα μέτρα πρόληψης να καλέστε άμεσα έναν επαγγελματία με το πρώτο σημάδι μόλυνσης από τρωκτικά.


Το καλοκαίρι είναι εντονότερη η δραστηριότητα των επιβλαβών εντόμων και των τρωκτικών, γι' αυτό πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στον έλεγχο των παρασίτων για την προστασία της υγείας και της περιουσία σας.


Η Παγκόσμια Ημέρα Παρασίτων είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι τα ζητήματα παρασίτων μπορεί να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία μας, στα σπίτια, στις επιχειρήσεις, ακόμη και στα τρόφιμα.


Εάν έχετε προβλήματα με παράσιτα, επικοινωνήστε με την Agrologika για να αξιολογήσει το πρόβλημα και να εφαρμόσει την κατάλληλη πορεία καταπολέμησης. Ζητήστε πρόσθετες συμβουλές προστασίας και πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο των παρασίτων.




Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page