top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAgrologika

Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας 2023



Η 26η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Περιβαλλοντικής Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας.Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμόνων 2023 «Πνοή ζωής: υγιείς πνεύμονες για όλους» έχει ως στόχο να επισημάνει τη σημασία της προσβάσιμης και ισότιμης φροντίδας υγείας των πνευμόνων για κάθε άνθρωπο, χωρίς κοινωνικοοικονομικούς ή γεωγραφικούς αποκλεισμούς. Αποτελεί ένα κάλεσμα για δράση, με στόχο την προώθηση της υγείας των πνευμόνων, ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος.


Η Περιβαλλοντική Υγεία έχει κομβικό ρόλο στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που υιοθετήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιβαλλοντική Υγεία σχετίζεται με 7 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας 2023 εστιάζει στην Παγκόσμια Περιβαλλοντική Δημόσια Υγεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα ευθύνονται μεταξύ άλλων για περισσότερες από 100 ασθένειες. Η χάραξη στρατηγικής για τη δημόσια υγεία θα πρέπει πρωτίστως να βασίζεται στην ενημέρωση, στην κατανόηση των κινδύνων, στην ανάπτυξη των πόρων για την προστασία της υγείας όλων μας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.


Το καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία του ανθρώπου. Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο θόρυβος και οι επικίνδυνες χημικές ουσίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία. Η υγεία του πληθυσμού επηρεάζεται επίσης αρνητικά από την κλιματική αλλαγή, καθώς εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα – όπως κύματα καύσωνα και πλημμύρες – και γενικότερα κλιματικές αλλαγές που μπορούν να επιφέρουν μεταβολές στην εμφάνιση νοσημάτων.


Η AGROLOGIKA σύμμαχος σε κάθε δράστη για τη τη διατήρηση υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος


Η AGROLOGIKA, μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος. Ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό κοινωνικο-οικονομικής ευημερίας και προόδου σε μια σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία, ενώ παράλληλα συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, μέσω της διασφάλισης της ποιότητας και της παραγωγικότητας.


Η AGROLOGIKA, δεσμεύεται να ακολουθεί τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές που έχουν τεθεί στη στρατηγική της, η οποία βασίζεται, δομείται και αναπτύσσεται πάνω στους πέντε βασικούς πυλώνες που έχουμε αναπτύξει και οι οποίοι στηρίζονται στα βασικά κριτήρια της Αειφόρου Ανάπτυξης: Οικονομία, Κοινωνία, Περιβάλλον.

Η Στρατηγική μας, που έχει θέσει τους άξονες για τη μετάβαση στην Αειφόρο Ανάπτυξη, αποτυπώνει την εξέλιξη της Επιχείρησης συνολικά, από τις διαδικασίες, τους ανθρώπους μέχρι και τις υποδομές.


Η Πολιτική αειφόρου ανάπτυξης της AGROLOGIKA, περιλαμβάνει τα επιμέρους στάδια της διαδικασίας, από τον σχεδιασμό, έως και την παρεχόμενη υπηρεσία σε κάθε εγκατάσταση. Δεσμευόμαστε μέσω των πολιτικών που αναπτύσσουμε να διασφαλίζουμε την ευρωστία της AGROLOGIKA, προκειμένου να στηρίζουμε σταθερά την οικονομία, τον κλάδο μας και την κοινωνία, να προστατεύουμε το περιβάλλον μέσα από την υπεύθυνη παροχή υπηρεσιών, να εξασφαλίζουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να ενισχύουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα δημιουργώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξία στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.


Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας σε όλες εργασίες μας. Υιοθετούμε νέες μεθόδους μη τοξικές και εκπαιδεύουμε τακτικά το προσωπικό μας στις νέες τεχνολογίες. .












Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page